Heb je Amazon Prime Video al geprobeerd? Start met een gratis proefabonnement!

Zelf heb ik al enkele maanden een Amazon Prime Video abonnement. Het aanbod is kleiner dan Netflix maar wel goedkoper en je vindt er wel series en films in terug die niet in het Netflix assortiment zitten. Zo ben ik nog eens nostalgisch geweest en The X-files opnieuw bekeken, daarvoor ook Battlestar Galactica. Met het gezin hedden we Downton Abby leren kennen en The Expanse is een aanrader voor de Sci-Fi fans, waarvan momenteel het 5e seizoen ervan bijkomt.

De prijs is slechts €2.99 per maand en je kan starten met een gratis 30-dagen proefabonnement.

Hoe Amazon Prime Video bekijken?

Op PC, laptop, smartphone of tablet is het geen probleem, daar kun je rechtsreeks kijken van de website of via de app maar op TV kan het iets lastiger zijn. Onze TV is al enkele jaren oud en heeft de Prime Video app niet. Ik zie Prime Video bij nieuwere smart TV’s wel vaker beschikbaar zijn dus dit is geen probleem. In andere gevallen kun je de app nog altijd manueel op de TV installeren.

Wijzelf kijken op onze TV door te streamen naar de Chromecast vanaf de Prime Video app op m’n smartphone.

Recente Series op Amazon Prime Video

Pros en Cons

Pros

 • Goedkoop, slechts €2.99/mnd.
 • Ook eigen producties
 • Titels die nergens anders te zien zijn
 • Toch genoeg keuze voor uren kijkplezier
 • Ook oudere films en series beschikbaar
 • Downloads voor offline kijken mogelijk
 • 4K en HD kwaliteit
 • Meerdere kijkersprofielen
 • Originals inhoud is kwalitatief goed

Cons

 • Niet alles is met Nederlandse ondertiteling (of audio) beschikbaar
 • Minder ondersteuning op Smart-TV’s
 • Amazon is niet zo actief in België
 • Als gevolg van voorgaande krijg je dikwijls Franstalige dingen voorgeschoteld
 • Weinig (of zelfs geen) Nederlandstalige of Vlaamse films en/of series

Topfilms en recente films op Amazon Prime Video

15

The Lie

Als hun tienerdochter bekent dat ze in een impuls haar beste vriendin heeft gedood, proberen twee wanhopige ouders de verschrikkelijke misdaad te verbergen met een web van leugens en misleiding.

14

7500

Als terroristen de controle proberen te krijgen op een vlucht van Berlijn naar Parijs, probeert een jonge, verlegen Amerikaanse copiloot de levens van passagiers en de bemanning te redden terwijl hij een verrassende band smeedt met een van de kapers.

13

Chemical Hearts

Als een eindejaarsleerling en romanticus ( Austin Abrams ) valt voor een geheimzinnige nieuwe klasgenote ( Lili Reinhart ), komen ze gaandeweg onverwacht meer te weten over liefde, verlies en vooral over henzelf.

12

One Night in Miami…

One Night in Miami is een fictief verslag van een ongelooflijke avond waarop iconen Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown bijeenkomen en discussiëren over hun rol in de burgerrechtenbeweging en culturele omwenteling van de jaren 60.

11

The Aeronauts

Het is 1862 wanneer ballonpiloot Amelia Wren (Felicity Jones) samenwerkt met de grensverleggende meteoroloog James Glaisher (Eddie Redmayne) om meer kennis over het weer te vergaren, en hoger te vliegen dan iemand ooit gedaan heeft.

10

Bliss

Bliss is een hoofdbrekend liefdesverhaal waarin Greg (Owen Wilson), die pas is gescheiden en dan wordt ontslagen, de mysterieuze Isabel (Salma Hayek) ontmoet. Ze woont op straat en is ervan overtuigd dat de vervuilde, gebroken wereld om hen heen slechts een computersimulatie is. Eerst twijfelt Gerg, maar dan ontdekt hij dat Isabels wilde samenzwering mogelijk een kern van waarheid heeft.

9

Prometheus

Een team van wetenschappers en ontdekkingsreizigers reist naar de donkerste uithoeken van het heelal op zoek naar de oorsprong van de mensheid.

8

Jupiter Ascending

De onderdrukte Jupiter Jones wordt opgespoord door genetisch gemanipuleerde soldaat Caine en beseft langzaam dat het lot van de wereld in haar handen ligt.

7

World Trade Center

Nicolas Cage en Michael Peña spelen de hoofdrol als twee agenten van de New York City Port Authority die vastzaten onder het puin van 11 september 2001.

6

Interstellar

Een team van ontdekkingsreizigers reist door een nieuw ontdekt wormgat voorbij de Melkweg om te ontdekken of de mensheid een toekomst heeft tussen de sterren.

5

Terminator Genisys

Als John Connor Kyle Reese terugstuurt naar 1984 om een jonge Sarah Connor te redden, veranderen onverwachte gebeurtenissen het verleden en bedreigen de toekomst voor de mensheid. Samen met Sarah en haar beschermer moet Reese de wereld redden.

4

Star Trek

Het grootste avontuur aller tijden begint met Star Trek, het ongelofelijke verhaal van een jonge bemanning tijdens hun reis met het meest gevanceerde schip ooit gemaakt: de U.S.S. Enterprise.

Ook Star Trek Into Darkness

3

Jurassic Park

Genetisch gemanipuleerde dinosauriërs breken uit in een pretpark op een eiland. Gebaseerd op het boek van Michael Crichton.

Ook The Lost World: Jurrasic Park en Jurassic Park III

2

Indenpendence Day

Buitenaardse wezens lanceren een invasie tegen de mensheid. De enige hoop om te overleven ligt in de handen van standvastige doordouwers.

Ook Independance Day: Resurgance

1

Greenland

Wanneer een naderende wereldwijde catastrofe de mensheid dreigt te vernietigen heeft John Garty (Gerard Butler) slechts vier dagen tijd om zijn gezin in veiligheid te brengen. Terwijl de klok genadeloos tikt en de maatschappij wanhopig vervalt in chaos moet hij alles uit de kast halen om zijn familie van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

Top klassieke series om eens terug te zien

10

The Office

In het eerste seizoen voert Michael Scott (Steve Carell), regionaal manager van Dunder-Mifflin, de documentairemakers en zijn personeel mee langs een reeks lotgevallen vol ongepast gedrag, goedbedoelde maar misplaatste opmerkingen en een hoop voorbeelden van slechte managementvaardigheden.

9

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy volgt de levens van chirurgisch stagiairs en assistent-chirurgen in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital.

8

Supernatural

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken.

7

Prison Break

Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.

6

Defiance

In 2046 is de aarde een nieuwe wereld – met nieuwe regels. Gedurende de meer dan dertig jaar nadat buitenaardse rassen arriveerden op aarde, is het landschap compleet veranderd, getransformeerd in terra incognita. De stad Defiance, gebouwd op de ruïnes van St. Louis, wordt bezocht door de mysterieuze Nolan (Grant Bowler) en zijn pupil Irisa (Stephanie Leonidas).

5

Heroes

Heroes is een dramaserie over gewone mensen — een hoogleraar genetica, een stervensbegeleidster, een alleenstaande moeder, een politieagent, een cheerleader, een gekwelde kunstenaar, een computer nerd — die worstelen met hun net ontdekte, buitengewone gaven.

4

Mr. Robot

“Mr. Robot” is een technologische thriller die gaat over Elliot, een jonge programmeur die overdag als ingenieur aan werkt aan cyberveiligheid en ’s nachts als burgerwacht-hacker. Elliot bevindt zich op een beslissend moment wanneer de mysterieuze leider van een ondergrondse groep hackers hem benadert om het bedrijf waar hij in dienst is en dat hij zou moeten beschermen, te vernietigen.

3

X-Files

Twee agenten met enorm verschillende achtergronden slaan de handen ineen om zaken op te lossen die door de FBI bestempeld zijn als X-Files. Ze willen allebei verborgen waarheden onthullen – de één op zoek naar bovenaardse antwoorden, de ander naar aardsere, wetenschappelijke verklaringen. Samen doen ze ontdekkingen die ze zich geen van beiden ooit hadden kunnen voorstellen.

2

Downton Abbey

Het landgoed Downton Abbey is een schitterend voorbeeld van vertrouwen en deugdelijkheid, huist sinds generaties de familie en het correcte personeel functioneert goed. Maar er is een verandering op komst op Downton die meer behelst dan het aanbrengen van nieuwe elektrische verlichting en de installatie van een telefoon.

1

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica vertelt op intrigerende wijze het tijdloze avontuur van een groep mensen, een bijeengeraapt zooitje, de enige overlevenden van een verwoestende kernaanval door robots, de Cylons. Geconfronteerd met een onmogelijke strijd tegen een dodelijke vijand zijn ze gedwongen te vluchten onder bescherming van hun enige overgebleven oorlogsschip, de verouderde Battlestar Galactica.

Deze blog bevat affiliate-links. Alhoewel ik er geen miljonair van zal worden ben ik toch verplicht dit te laten weten. 😀